lunes, 3 de diciembre de 2012

TOURNÉE



 Primera pel·lícula estrenada comercialment a Espanya -tot i que no amb la difusió que mereixia- de l'excel·lent actor francès Mathieu Amalric, a qui heu pogut veure com a protagonista de L'escafandre i la papallona, de Julian Schnabel, La cuestión humana, de Nicolas Klotz, a la majoria de films d'Arnau Desplechin, com a dolent de la jamesbondiana Quantum of Solace, de Marc Forster, o secundari a Cosmopolis, de Cronenberg, entre d'altres.
 Tournée es la crònica de la gira per França d'una companyia de burlesque i dels problemes del productor (encarnat pel mateix Amalric) per tirar endavant l'espectacle. El to del film es naturalista, molt proper al documental, i podem trobar moments còmics i dramàtics. Per altra banda, la seva forma ens pot remetre a Cassavetes, sobretot per la naturalitat de les interpretacions i la fascinació que Amalric sent pels rostres. Sens dubte, la cara que més se'ns queda gravada es la de Mimi LaMeux, famosa artista de burlesque, que resulta fascinant pel seu físic i la seva humanitat. Seré simple i crec que el millor que es pot dir de Tournée es que, senzillament, es tracta d'un film molt divertit i autèntic, d'aquells que, quan s'acaben, voldria que continués. Espero que a vosaltres us passi el mateix.

D: Mathieu Amalric
G: Mathieu Amalric, Philippe Di Follo, Tom Frank, Marcelo Novais Telles i Raphaëlle Valburne
I: Miranda Colclasure (Mimi LaMeux), Suzanne Ramsey (Kitten on the Keys), Linda Marraccini (Dirty Martini), Julie Ann Muz (Julie Atlas Muz), Angela de Lorenzo (Evie Lovelle), Alexander Craven (Roky Roulette), Mathieu Amalric (Joaquim Zand)
França, 2010
111 minuts

Links: http://www.mejorenvo.com/secciones.php?sec=buscador&q=tournee
http://youtu.be/L3uM5LPqwUI


No hay comentarios:

Publicar un comentario