lunes, 10 de diciembre de 2012

THE MAN FROM THE EARTH




 Un professor es a punt de mudar-se quan el sorprenen els seus companys per acomiadar-se i demanar-li explicacions sobre el perquè marxa d'amagat. Al cap d'una estona, ell els hi explica una sorprenent història que, evidetment, els hi costa de creure: diu que va néixer al Paleolític i que té més de 14.000 anys. Entre els seus amics hi ha un biòleg, un historiador, un geòleg i un psicòleg que intenten esbrinar si es boig o els hi diu la veritat, per molt increïble que sigui.
 Aquesta suggerent premissa dona peu a aquest film de culte, plè d'interessantíssimes i potents reflexions sobre la Història, la Teologia o la naturalesa humana. Es pot dir que es tracta d'un film de ciència-ficció que substitueix totalment els efectes especials pels diàlegs, la acció del qual transcorre en un únic espai però a mi, no em va resultar gens avorrit, al contrari, doncs hi han moments apassionants pels qui tenim certes inquietuds filosòfiques, metafísiques, existencials o pel Saber en general, si voleu.
 Està basat en una novel·la de Jerome Bixby (guionista d'alguns episodis de Star Trek i La Dimensió Desconeguda) i s'ha de dir que el director Richard Shenkman no destaca per la seva posada en escena (les pel·lícules estrenades d'ell entre nosaltres, Angel 4 i Abraham Lincoln vs. Zombies, resulten molt poc atractives), doncs es ben plana i es un d'aquells films -que tan odio- que es dediquen a posar en imatges un text sense aportar un discurs cinematogràfic -a més, es inevitable pensar en una adaptació teatral-, però el material de Bixby em sembla tan ric que crec que val molt la pena recomanar-la.
 Entre el seu repartiment, l'únic que conec (tot i que algunes cares em sonen bastant) es William Katt, al qui alguns recordareu per la sèrie El Superhéroe Americano.

D: Richard Shenkman
G: Jerome Bixby
I: David Lee Smith (John Oldman), Tony Todd (Dan), John Billingsley (Harry), Ellen Crawford (Edith), Annika Peterson (Sandy), William Katt (Art), Alexis Thorpe (Linda Murphy), Richard Riehle (Will Gruber)
EUA, 2007
87 minuts

Link: http://www.mejorenvo.com/secciones.php?sec=buscador&q=the+man+from+earth


No hay comentarios:

Publicar un comentario