viernes, 30 de noviembre de 2012

TAKE SHELTER




Aquesta peli també la vaig descobrir a traves de la llista de Cahiers. Es igualment nord-americana, independent, pot emmarcar-se dintre del gènere fantàstic i el tema dels somnis també té molta importància dintre de la trama. Es tracta del segon film de Jeff Nichols, un cineasta molt prometedor que abans había realitzat Shotgun Stories i després va firmar Mud, cintes que encara no he vist però llegeixo que estan molt ben valorades.
 Take Shelter ve protagonitzada per un pare de família que viu en un petit poble d'Ohio, i comença a tenir una sèrie de somnis i visions de caire apocalíptic que el fa patir per la seguretat dels seus. El que no sap ell del cert, ni nosaltres tampoc, es si tot es producte de la seva ment i s'esta tornant boig -té un antecedent familiar d'esquizofrènia, la seva mare- o realment es possible que estigui rebent senyals de que el món s'acaba. Nichols manté la intriga sobre aquest aspecte durant tota la cinta, creant un clima progressivament agobiant que ens submergeix en la dramática paranoia del protagonista i ens fa dubtar constantment sobre la seva salut mental. Aquest personatge ve encarnat per Michael Shannon, un actor que normalment fa de secundari, amb unes faccions que fan que se li donin molt bé els papers de dolent (ara el recordo com el repel.lent agent del FBI a la sèrie Broadwalk Empire) i que, aquí, ens ofereix una interpretació d'aquelles que mereixen tots els premis. Per cert, que aquesta cinta va rebre el FIPRESCI a Cannes, entre altres guardons.

D i G: Jeff Nichols
I: Michael Shannon (Curtis), Jessica Chastain (Samantha), Tova Stwart (Hannah), Shea Whigham (Dewart), Katy Mixon (Nat), Robert Longstreet (Jim), Kathy Baker (Sarah)
EUA, 2011
120 minuts

Link: http://www.mejorenvo.com/secciones.php?sec=buscador&q=Take+shelter
(Recordeu que si us fa pal esperar que es descarregui el Torrent m envieu un mail o un facebook i us la passo x wetransfer)

No hay comentarios:

Publicar un comentario